ΚΑΙΡΟΣ

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: «Έρχεται κρύο express - Άνοιξη από Σαββατοκύριακο»

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: «Έρχεται κρύο express - Άνοιξη από Σαββατοκύριακο»

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη που «έπνιξε» την χώρα αποχώρησε και την θέση της παίρνει ένα κύμα ψύχους... express!

Η χώρα μας ζει με τον πλέον... αλλοπρόσαλλο τρόπο την Άνοιξη, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η αφρικανική σκόνη, δίνουν τη θέση τους σε ένα κύμα ψύχους για να έρθει το η κανονικότητα το Σαββατοκύριακο!

Ένα νέο κύμα ψύχους αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τη χώρα μας στις επόμενες ώρες, με κύριο χαρακτηριστικό την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αλλά και κάποια χιόνια στα ημιορεινά με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο να εξηγεί στο Newsbomb.gr το πώς θα κινηθεί το νέο σύστημα.

«Καταρχάς να πούμε πως το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης υποχώρησε. Ήταν ένα φαινόμενο, όχι τόσο έντονο όσα άλλα στο παρελθόν, αλλά αρκετό. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για την εποχή και είναι χαρακτηριστικό του καιρού, ο οποίος ήταν στα βόρεια κρύος και στα νότια ζεστός», σχολίασε για το φαινόμενο σκόνης που «έπνιξε» τη χώρα μας.

Όσο για το σύστημα που έρχεται και θα ρίξει τον υδράργυρο: «Είναι μια ψυχρή εισβολή μικρής διάρκειας. Θα ενισχυθούν οι βοριάδες και θα δούμε μια μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Θα υπάρξουν κάποια χιόνια στα ανατολικά της χώρα ενώ θα επηρεαστεί και η Στερεά Ελλάδα. Θα έχουμε μεγάλες διαφορές στις θερμοκρασίες που έχουμε τώρα με αυτές που θα δούμε Τετάρτη και Πέμπτη. Θα υπάρξει πτώση 8 και 10 βαθμών. Για τα βόρεια προάστια της Αττικής φαίνεται να έχουμε χιονόνερο και ίσως κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις».

Τέλος, για την επιστροφή σε ανοιξιάτικο καιρό, φαίνεται πως αυτό θα το δούμε αμέσως μετά την υποχώρηση του κύματος κρύου: «Νομίζω πως μπορούμε να πούμε για φυσιολογικές, για την εποχή, θερμοκρασίες το προσεχές Σαββατοκύριακο. Μια σταθεροποίηση στις θερμοκρασίες θα το έχουμε μετά από αυτές τις διαταραχές».

Ο καιρός την Τρίτη 23 Μαρτίου

Νεφώσεις με βροχές.

Στην ανατολική και νότια, κυρίως νησιωτική χώρα, προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-03-2021
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 25-03-2021 - ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ
Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της νότιας χώρας και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-03-2021
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια το πρωί στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-03-2021
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.