Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί ο «Μπάλλος» - Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»
Σε δύο φάσεις η νέα ισχυρή κακοκαιρία «Μπάλλος» που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας - Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη
Βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από δυτικά θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τη νύχτα της Τετάρτης 13/10 προς Πέμπτη 14/10.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα είναι τα παρακάτω:
- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
- Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
- Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.
- Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
- Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης 14/10.
Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»
Την Πέμπτη (14/10) περνά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος από τη χώρα μας, το οποίο θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας μας με έμφαση το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. «Θα πέσει πολύ νερό σε μικρό χρονικό διάστημα με τον κίνδυνο για πλημμύρες να είναι αυξημένος», υπογραμμίζει ο κ. Μαρουσάκης.
Την Παρασκευή το δέυτερο κύμα της κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί λίγο πιο νότια και θα επηρεαστεί η δυτική, κεντρική και νότια χώρα. «Μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να δούμε να σχηματίζεται στο Ιόνιο ένας Μεσογειακός κυκλώνας ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την τροχιά του. Υπάρχουν δύο σενάρια, είτε αυτό το κύμα θα αρχίζει να μετατοπίζεται μέσα στο Ιόνιο και τελικά θα καλύψει το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας για να αρχίζει να εξασθενεί, είτε θα ακολουθήσει μία πιο νότια τροχιά για να περάσει προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και να απασχολήσει κυρίως την ανατολική και νότια χώρα», τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Εφιαλτικές εικόνες από το... μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)
Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του