ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Λευκός» Μάρτης φέρνει ξανά χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Λευκός» Μάρτης φέρνει ξανά χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική
ΙΝΤΙΜΕ

Καιρός: Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή, η οποία φέρνει πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Αγριεύει ξανά ο καιρός από σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους αλλά και τις χιονοπτώσεις.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr, σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου προβλέπονται σε τοπικό επίπεδο μικρής διάρκειας βροχές, βροχή ή χιονόνερο για την ακρίβεια, στα βόρεια και ανατολικά και στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και την Αττική.

Την Κυριακή περιμένουμε ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα πυκνώσουν κυρίως πάλι στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές και χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά στα Ηπειρωτικά. Στην Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους και χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό.

Η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί Δευτέρα και Τρίτη στις ίδιες περιοχές ανατολικά και νότια κυρίως με βροχές χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της Αττικής. Ωστόσο ο έμπειρος μετεωρολόγος του Αντ1 τόνισε πως οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενείς και δεν θα έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες κακοκαιρίες.

Ο καιρός σήμερα

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στα νότια βαθμιαία έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 9 με 10 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.