ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb: Έρχεται φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασ
Eurokinissi

Καιρός: Βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr 

Αλλάζει το «σκηνικό» του καιρού από αύριο Τρίτη, 31 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο θα είναι γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

«Όλος ο Οκτώβριος για το φυσιολογικό της Αθήνας ήταν ο πιο ζεστός ως προς τη μέγιστη θερμοκρασία τα τελευταία 50 χρόνια. Το 2012 και το 2019 είχαμε έναν θερμό Οκτώβρη αλλά όχι τόσο όσο το 2023», ανέφερε αρχικά στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

«Η αυριανή μέρα θα έχει μικρές αλλαγές, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 27-28 βαθμούς, αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα έχουμε καταιγίδες. Καταιγίδες θα έχουμε και σε περιοχές της ηπείρου. Τα φαινόμενα αυτά δεν θα κρατήσουν αρκετά. Την Τετάρτη δεν θα βρέχει πουθενά. Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι νοτιάδες στη χώρα αλλά και οι θερμοκρασίες των 27-28 βαθμών. Στη Δυτική Ελλάδα, το Βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το Σάββατο θα έχουμε αρκετές καταιγίδες οι οποίες θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα ενώ μέχρι το βράδυ θα “σαρώσουν” όλη την Ελλάδα με εξαίρεση την Κρήτη. Στην Αθήνα τα φαινόμενα θα εμφανιστούν αργά το βράδυ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς».

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31-10-2023
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν 4 με 5, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6, και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-11-2023
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-11-2023
Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι αρχικά ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-11-2023
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανή επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.