ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χειμωνιάτικο κλίμα με «τσουχτερό» κρύο και βροχές – Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός: Χειμωνιάτικο κλίμα με «τσουχτερό» κρύο και βροχές – Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ
EUROKINISSI.

Ο «υδράργυρος» υποχωρεί απότομα σήμερα (18/11). Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ.

Σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου, καταφθάνει στην Ελλάδα το νέο «κύμα» κακοκαιρίας, φέρνοντας θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Το κλίμα θα θυμίσει… χειμώνα, αφού το χαμηλό βαρομετρικό που προέρχεται από τα βόρεια – βορειοδυτικά θα εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 6℃ με 8℃ σήμερα (18/11) στα κεντρικά και βόρεια και αύριο (19/11) και στην υπόλοιπη χώρα.

LIVE η πορεία του καιρού:

Συγκεκριμένα:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/11) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά πελάγη. Επίσης, πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19/11).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18/11) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Σχετικές ειδήσεις