ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Τσατραφύλλιας: «Ο Alexis φέρνει… σκανδιναβικό κρύο, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανεμους»

Καιρός – Τσατραφύλλιας: «Ο Alexis φέρνει… σκανδιναβικό κρύο, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανεμους»
EUROKINISSI.

«Το Σαββατοκύριακο έρχεται… σκανδιναβικό κρύο στη χώρα μας», ανέφερε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, εν όψει της κακοκαιρίας Alexis.

Νέα «χειμερινή εισβολή» αναμένεται να κάνει εμφάνιση στη χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακο (25 – 26 Νοεμβρίου), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια.

Αυτή η νέα κακοκαιρία, με την ονομασία Alexis, πρόκειται να φέρει βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά, αλλά και σε ορεινές περιοχές ακόμα και της Πελοποννήσου.

Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών, επεσήμανε σε σημερινή (23/11) δημοσίευση.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται και από εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και κατά 12℃ – 14 ℃, ενώ, μπορεί να έχουμε και χιόνια σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα (27/11), θα βελτιωθεί ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο, αναμένεται νέα επιδείνωση από την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Συναγερμός στη χώρα μας, το ερχόμενο Σ/Κ. Η κακοκαιρία “Alexis” φέρνει σκανδιναβικό κρύο, ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας!

Αναλυτικά:

Σάββατο:

Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά, Θράκη, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα.

Νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά της νότιας Εύβοιας, των νησιών, της Αττικής (νότια), της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρης), στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κορινθιακό Κόλπο και στην Πελοπόννησο.

Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή:

Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα.

Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12 – 14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 3 βαθμοί Κελσίου, Κοζάνη -3 βαθμοί Κελσίου (Κυριακή ξημερώματα).

Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα, το πρωί.

Y.Γ : Δευτέρα βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας. Τρίτη – Τετάρτη νέα επιδείνωση».

Σχετικές ειδήσεις