ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Καμπανάκι» μετεωρολόγων για ισχυρές καταιγίδες αλλά και… αφρικανική σκόνη

Καιρός: «Καμπανάκι» μετεωρολόγων για ισχυρές καταιγίδες αλλά και… αφρικανική σκόνη
INTIME.

Προειδοποίηση των μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στη χώρα μας.

Ο καιρός στη χώρα μας «χαλάει» ξανά τις επόμενες μέρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονες καταιγίδες αλλά και… σκόνη στις νεότερες προγνώσεις τους.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό δείχνουν πιθανότητα νέας κακοκαιρίας με έντονες κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι).

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, σήμερα (Τετάρτη 29 Νοεμβρίου) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στη Νότια Πελοπόννησο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρά και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής.

Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1.600 μέτρα υψόμετρο. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική στα νότια τμήματα, όπου θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2℃ έως 17℃ στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2℃ έως 10℃), 6℃ έως 19℃ στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10℃ έως 19℃ στη Δυτική Ελλάδα (από 4℃ έως τους 12℃ στην Ήπειρο), 12℃ έως 18℃ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7℃ έως 19℃ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προέβη στην πρόγνωση του καιρού έως και το προσεχές Σαββατοκύριακο με μία χιουμοριστική σύγκριση.

«Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Μάλιστα, από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο ανοιξιάτικο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες, αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη.

Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα; Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους», τόνισε σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους στη ζέστη, ενώ, οι αρκούδες είναι γνωστές για την αντοχή τους στο κρύο. Η σύγκριση των αυτών δύο ζώων είναι χιουμοριστική, επειδή υποδηλώνει ότι η ζέστη είναι τόσο δυνατή που μπορεί να νικήσει ακόμη και τις αρκούδες.

Σχετικές ειδήσεις