ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ουκρανικό ψύχος βάζει τη χώρα στην... κατάψυξη - Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Καιρός: Ουκρανικό ψύχος βάζει τη χώρα στην... κατάψυξη - Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση έρχεται τις επόμενες ώρες με κρύο από την «παγωμένη» Ουκρανία

Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς δυο κύματα από την Ουκρανία ρίχνουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για δυο κύματα ψύχους από την Ουκρανία, τα οποία θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα μας επηρεάσουν τη νέα εβδομάδα...
πρώτο κύμα : Τρίτη 9/1-Τετάρτη 10/1

-πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς
-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)
-Καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο
-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα
-χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

δεύτερο κύμα : Παρασκευή 12/1 -Σάββατο 13/1 (πιο ισχυρό)

-πτώση θερμοκρασίας άλλους 2-3 βαθμούς σε σχέση με την Τετάρτη
-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)
- ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα
-χιονοπτώσεις από το βόλο και νοτιότερα μέχρι 300 μέτρα.(θα επηρεαστούν τα βουνά

την Αττικής και φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία και τα βόρεια προάστια).
ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Τετάρτη:

Αθήνα 9 , Θεσσαλονίκη 7
ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Σάββατο :
Αθήνα 7 , Θεσσαλονίκη 5».

Γιαννόπουλος: Τσουχτερό κρύο

Θα συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού μετά το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη το απόγευμα θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει και άλλο.

Το βράδυ της Τρίτης θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην Πάρνηθα.

Έπειτα, τσουχτερό θα είναι το κρύο από την Τετάρτη, ωστόσο με λίγα φαινόμενα. Το κρύο θα μείνει ως την Κυριακή, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Την Δευτέρα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ αργότερα βόρειοι. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αρτοποιός για κακοκαιρία: «Θα είναι δύσκολη η νύχτα»

Η κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, να υπογραμμίζει πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες.

«Είχαμε μια κακοκαιρία εξπρές. Καταγράφηκαν ταχύτητες ανέμων πάνω από 80 χιλιόμετρα. Τα βόρεια προάστια της Αττικής δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού και ανέμων. Εμείς επιχειρησιακά είχαμε μικρά τμήματα διάσπαρτα ώστε να μπορούμε να πάμε σε περισσότερα σημεία. Τα μεγάλα οχήματα δεν βολεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις. Έτσι επιλέξαμε μικρά βανάκια με αλυσοπρίονα. Υπήρξαν αρκετά προβλήματα εγκλωβισμών λόγω ηλεκτροδότησης. Προτεραιοποιήσαμε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε ο κύριος Αρτοποιός στον ALPHA.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αττική, ο κύριος Αρτοποιός, τόνισε: «Καταρχάς, δεν έχει τελειώσει η κακοκαιρία. Η νύχτα θα είναι δύσκολη. Επίσης, θα γίνουν συσκέψεις με όλους τους φορείς αναφορικά με τον συντονισμό για τέτοιου είδους καταστάσεις».