Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Γιαννόπουλος: Πιθανότητα για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής – Χειμώνας σε δόσεις

Καιρός - Γιαννόπουλος: Πιθανότητα για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής – Χειμώνας σε δόσεις

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης, τα χιόνια, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τους ισχυρούς ανέμους - Ενδεχόμενο για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής

Και ενώ η σημερινή ημέρα μοιάζει ανοιξιάτικη με τις θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τους 15 βαθμούς σε πολλές περιοχές, το σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση μέχρι την Τρίτη.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον χιονιά που αναμένεται να έρθει… σε δόσεις και μόνο για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική χώρα.

Αναλυτικά σήμερα αναμένεται ηλιόλουστη ημέρα στη χώρα με θερμοκρασία στους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση στα 6 με 7 μποφόρ.

Από το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου οι άνεμοι γυρίζουν βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο και θα φέρουν ψυχρές αέριες μάζες στη χώρα μας. Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τους 16 βαθμούς του Σαββάτου, δηλαδή, στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή θα είναι στους 11 βαθμούς. Παράλληλα θα φυσούν παγεροί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί άνεμοι.

Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες και λίγα χιόνια στα ορεινά και την ανατολική Στερεά.

Η μεγάλη αλλαγή αναμένεται από τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου όπου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κι άλλο. Στην Αθήνα συγκεκριμένα δεν θα ξεπερνάει στο κέντρο της πόλης τους 9 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα πιο χαμηλές. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα φυσούν πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Από την άλλη μεριά «ήλιος με δόντια» θα βγει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα αφού ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος αλλά με ισχυρό παγετό. Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία το πρωί θα φτάνει τους -7 με -8 βαθμούς.

«Καιρός χιονιά»: Τι είναι και πόσο θα επηρεάσει την Αττική

«Καιρός χιονιά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος αναμένεται στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα βρέχει χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά και τα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο και στην Εύβοια.

Στην Αττική λίγα είναι τα χιόνια. Περισσότερο χιόνι θα πέσει στη Βοιωτία σε σχέση με το Πήλιο και την Εύβοια. Σε περίπτωση που σημειωθούν χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής δεν θα είναι τόσα πολλά.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ενώ από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου θα φτάσει πάλι τους 16 βαθμούς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν θα χιονίσει στον Όλυμπο αλλά θα έχει ήλιο. Ο χιονιάς θα είναι εστιασμένος στα Ανατολικά.

Γιαννόπουλος: Την Κυριακή θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα χιόνια της Δευτέρας

Αυτό που θέλει να τονίσει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος είναι ότι η επιδείνωση με χιόνια που θα έρθει δεν θυμίζει το σύστημα Μηδεία, Ελπίδα και Βαρβάρα όπως ήταν τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η ουσία είναι ότι δεν φαίνεται να σημειώνονται τόσα πολλά χιόνια και δεν θα έχουμε εντυπωσιακές και αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Η πρόγνωση για τα χιόνια της Δευτέρας θα είναι λεπτομερής την Κυριακή 28/1. «Σήμερα Σάββατο είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε ποσότητες και προάστια που θα επηρεαστούν», επισημαίνει χαρακτηριστικά στο τέλος ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr.