ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός - Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η Τετάρτη έρχεται με αραιές συννεφιές ασθενείς τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ από την Πέμπτη το σκηνικό είναι πιο φθινοπωρινό με καταιγίδες σε Αιγαίο και Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου με αραιές συννεφιές -κατά διαστήματα πιο αυξημένες- θα κυλήσει η Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές ασθενούς έντασης ίσως σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά, νότια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως κατά τη διάρκεια του απογεύματος.

Την Πέμπτη μπόρες ή και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες, Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στη -κυρίως ορεινή- Στερεά, στη δυτική κεντρική και νότια Πελοπόννησο και στη δυτική και κεντρική Κρήτη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες συνοδεύεται με λιώσιμο των χιονιών, ωστόσο από την Κυριακή και την επόμενη βδομάδα το σκηνικό θα αλλάξει, με αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας.

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 -τοπικά έως και 6- μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμαίνεται το πρωί στους 3 με 5 βαθμούς και μέσα στην ημέρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές οι οποίες θα πυκνώνουν προς τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει επίσης αραιές συννεφιές οι οποίες μέσα στην ημέρα και κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι νότιοι στον Θερμαϊκό στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 8 με 16 βαθμούς Κελσίου.