ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Αρναούτογλου: Πέντε μήνες βαρυχειμωνιά στη Σκανδιναβία, ενώ η Ελλάδα «βράζει» – Δείτε χάρτη

Καιρός – Αρναούτογλου: Πέντε μήνες βαρυχειμωνιά στη Σκανδιναβία, ενώ η Ελλάδα «βράζει» – Δείτε χάρτη
NEWSBOMB.GR.

Η ανάρτηση του προγνώστη, Σάκη Αρναούτογλου, για το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Ένα… ασυνήθιστο αλλά και ομολογουμένως εντυπωσιακό φαινόμενο ανέδειξε ο έμπειρος προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου, σε σημερινή του (14/02) δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, σε ειδικό χάρτη φαίνεται πως ενόσω η Ελλάδα βιώνει έναν ανοιξιάτικο καιρό με υψηλές –για την εποχή– θερμοκρασίες, ο χειμώνας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα βαρύς στις σκανδιναβικές χώρες.

Ο χειμώνας, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, προσπέρασε εφέτος την Ελλάδα και κατ’ επέκταση όλη τη νότια Ευρώπη, καθώς έφερε μονάχα μερικές κρύου και ελάχιστα χιόνια. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα κράτη της Σκανδιναβίας.

Τους τελευταίους μήνες, Σουηδία, Φινλανδία και Νορβηγία βιώνουν μία σφοδρή βαρυχειμωνιά, με έντονες χιονοπτώσεις και «τσουχτερό» κρύο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε: «Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πλανήτη μαζί και τη χώρα μας που “βράζoυν” θερμοκρασιακά (πορφυρές αποχρώσεις), η Σκανδιναβία από τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα βιώνει μια εξαιρετικά παγερή και σπάνια εμμονή στην ατμοσφαιρική ροή μεγάλης κλίμακας (μπλε αποχρώσεις). Σχεδόν πέντε μήνες βαρυχειμωνιά χωρίς να φαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή στο άμεσο καιρικό μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις