ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο μετά τις βροχές και τις καταιγίδες

Καιρός - Μαρουσάκης: Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο μετά τις βροχές και τις καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό κάνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης 

Συνεχίζεται η βροχή στην Αττική που ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης. Από το πρωί της Πέμπτης, βροχές σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές ενώ δεν λείπουν τα προβλήματα και στην κίνηση εξαιτίας της βροχόπτωσης.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, έδωσε τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού και τις περιοχές όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, αλλά και πού θα έχει ηλιοφάνεια κατά διαστήματα. Έδωσε, τέλος, και τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου.

Αναλυτικά:

Ο καιρός προς τα ανατολικά και νότια θα είναι χειμωνιάτικος ενώ θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια δυτικότερα και βορειότερα. Οι βοριάδες θα κυριαρχούν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Αύριο, Παρασκευή, για τις περισσότερες περιοχές οι καιρικές συνθήκες για τους βοριάδες θα είναι ήπιες αλλά από την Παρασκευή θα έρθουν βοριάδες που θα «επιμένουν» στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Αναλυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα αναμένεται βροχερός καιρός στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν σε υψηλά υψόμετρα. Συγκεκριμένα, περιοχές κοντά στο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αντιμετωπίζουν βροχές και καταιγίδες.

Σε πιο δυτικές και βόρειες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου σε πολλά μέρη.

Στην Αττική, παρά τον βροχερό καιρό από νωρίς, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα και να ανοίξει ο καιρός. Οι άνεμοι θα φυσούν με ένταση 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, μπορεί να εμφανιστούν μερικές ασθενείς βροχές, με εναλλαγές ανάμεσα σε ηλιοφάνεια και συννεφιές. Πρόσκαιρα ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στον Θερμαϊκό κόλπο και η θερμοκρασία θα φτάσει περίπου τους 14 βαθμούς.

Την Παρασκευή, η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως προς τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ο καιρός θα φαίνεται να ανοίγει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την επιστροφή της ηλιοφάνειας αλλά και των βοριάδων.

Από το Σάββατο, ο ασταθής καιρός θα υποχωρήσει στην υπόλοιπη χώρα, ενώ η Κυριακή αναμένεται να είναι καλή μέρα, με ανοδική τάση της θερμοκρασίας. Όσο για το αν τελειώνει ο χειμώνας, απάντησε: «Να δούμε και τον Μάρτιο».