ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος ο καιρός με διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικος ο καιρός με διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αρκετή ηλιοφάνεια με νεφώσεις θα σημειωθούν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη από το πρωί της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Από την Κεφαλονιά, την Πελοπόννησο μέχρι και την Αττική θα έχουμε αρκετά σύννεφα ενώ από το απόγευμα και μετά νέες συννεφιές θα σημειωθούν στη βορειοδυτική Ελλάδα. Φαινόμενα με διάσπαρτες ολιγόλεπτες βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα και το βράδυ οι μπόρες θα επικεντρώνονται πιο βόρεια στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι αναμένεται στους 16 βαθμούς στα κεντρικά, στους 9 με 15 στα βόρεια και στους 16 στα νότια. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στα ανατολικά από 15 έως και 18.

Στην Αττική, αναμένονται συννεφιές χωρίς όμως φαινόμενα και η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε αρκετές ομίχλες μέχρι το πρωί και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Για τον καιρό της Παρασκευής και του Σαββάτου ο μετεωρολόγος προβλέπει:

Η Παρασκευή θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και θα παραπέμπει σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και στη δυτική Στερεά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες διάσπαρτες βροχές. Υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα να αφήσουν κάποια μπόρα από τη Θράκη μέχρι και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πολύ τοπικά ίσως, ψιχάλες.

Στις Κυκλάδες και στα βορειότερα και νεότερα τμήματα της Κρήτης υπάρχει το ενδεχόμενο να δυναμώσει πρόσκαιρα λίγο περισσότερο.

Στις υπόλοιπες περιοχές όπου δεν έχουμε χρωματισμούς, είπαμε θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια συνοδεία ενός νοτιά ο οποίος θα φτάσει τα 4 με 6 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά.

Από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχουν κάποια σύννεφα κυρίως στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και βόρεια προς Αττική μεριά, Εύβοια και προς το Αιγαίο. Αυτή η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή στα δυτικά και τα βόρεια.