ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχονται δύο «βροχοχαμηλά συστήματα» - Τα 4 χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Καιρός: Έρχονται δύο «βροχοχαμηλά συστήματα» - Τα 4 χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Καιρός: Δυο συστήματα από την Λιβύη και την Ιταλία θα φέρουν πολύ νερό στη χώρα μας τις επόμενες ώρες

Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η Ελλάδα τις επόμενες ώρες, με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια να κάνει λόγο για «βροχοχαμηλά συστήματα».

Τα δυο αυτά συστήματα, όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτησή του, έρχονται από τη Λιβύη και την Ιταλία και θα φέρουν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κύριου Τσατραφύλλια:

«Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα ,το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά "βροχοχαμηλά" θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Για την πρώση επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

- οι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα ,την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη ( Κυριακή) ,τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο ,τις Κυκλάδες, την Κρήτη ,και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).

-Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημέρώματα.

-Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.
Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη -Σάββατο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες ,ωστόσο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες ,μέγαλα υψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά,η Πελοπόννησος και η Κρήτη .

Υ.Γ :

-Αναμφισβήτητα οι βροχές είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες μετά από ένα μίζερο προς το παρών χειμώνα.Θέλουν όμως προσοχή στις παραπάνω περιοχές όπου θα έχουν ραγδαιότητα ( πολύ νερό σε λίγο χρόνο). Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές Θερμοκρασίες 22+ το Σάββατο 24/2 στην Κεντρική Ελλάδα.Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.