ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Τα δύο πρόσωπα του καιρού το Σαββατοκύριακο

Σάκης Αρναούτογλου: Τα δύο πρόσωπα του καιρού το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο άνοιξη και την Κυριακή φθινόπωρο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς από τη μία οι θερμοκρασίες θα είναι ανοιξιάτικες και από την άλλη θα περάσουμε σε βροχερές ημέρες με το κλίμα να θυμίζει κάτι… τροπικό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, τα ξημερώματα του Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρχει ξαστεριά. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί συννεφιά η οποία μέχρι και το πρωί της Κυριακής θα έχει μεταφερθεί ανατολικά προς τη Λάρισα, Λαμία, Πάτρα και Καλαμάτα.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Αιγαίο ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη.

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχοπτώσεις;

Σε όλη τη χώρα μέχρι το βράδυ θα υπάρχει συννεφιά. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα Επτάνησα και ειδικότερα στην Κέρκυρα, τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου αλλά και τις ορεινές περιοχές σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Τοπικές βροχές ίσως σημειωθούν και σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην Καστοριά, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά, ενώ πιθανές είναι οι βροχές και στον Έβρο και τη Μυτιλήνη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 6 με 7 μποφόρ. Στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Γιατί θα θυμίζει άνοιξη το καιρικό σκηνικό;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και τα νότια της Πελοποννήσου θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Κρήτη θα σκαρφαλώσει στους 21 θυμίζοντας φυσικά θερμοκρασίες άνοιξης και όχι χειμώνα.

Κρύο θα υπάρχει στα βορειοδυτικά της χώρας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14 βαθμούς.

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή θα υπάρχει συννεφιά με την πιθανότητα βροχοπτώσεων σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία. Αργότερα οι βροχές θα σημειωθούν σε Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο.

Από το βράδυ της Κυριακής αναμένονται καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ενώ πιθανότητα βροχοπτώσεων αναμένεται και στις Κυκλάδες.