ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία σε δύο κύματα– Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες 

Κακοκαιρία σε δύο κύματα– Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες 
Φωτ.: Eurokinissi

Έντονες βροχοπτώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες 

Την στιγμή που η κακοκαιρία έχει ήδη ξεκινήσει να επηρεάζει κάποιες περιοχές της χώρας, αύριο Δευτέρα στις δυτικότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι με βροχές με εξαίρεση το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Θράκη, όπου δεν θα βρέξει.

Έτσι στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, στην κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 18 – 19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 14 – 19 βαθμούς στα βόρεια, στους 16-18 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 18 – 19 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα Επτάνησα έως 4-5 μποφόρ και νοτιοανατολικού στις περισσότερες περιοχές του αιγαίου έως 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ίσως με κάποιες τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι με τοπικές βροχές αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη, νωρίς το πρωί, αναμένονται βροχές στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στη ν υπόλοιπη χώρα θα επιμείνουν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός με κάμπιες μπόρες και οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5 μποφόρ.