ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Παρασκευή - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν μπόρες

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Παρασκευή - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν μπόρες

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η Παρασκευή 8 Μαρτίου αναμένεται με ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ο καιρός θα είναι άστατος στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν το πρωί στην ανατολική και νότια Χαλκιδική αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα είναι καλύτερος ενώ κάποιες μπόρες θα σημειωθούν στα ορεινά ενώ ελάχιστη βροχόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα κεντρικά, τους 15 στα βόρεια και τους 18 στα νότια. Στα ανατολικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς και στα δυτικά τους 16.

Όσον αφορά την Αττική θα σημειωθούν συννεφιές στα ορεινά ενώ θα υπάρχει ηλιοφάνεια στον υπόλοιπο νομό. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα σημειωθούν βροχές και μπόρες ενώ στα ορεινά του νομού θα υπάρξουν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Ηλιόλουστο θα είναι το Σάββατο με αρκετή λιακάδα ενώ κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Την Κυριακή αναμένονται νέες συννεφιές ενώ μπόρες θα σημειωθούν στα κεντρικά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα καταιγίδες θα έρθουν από την Ιταλία που θα επηρεάσουν το κεντρικό Ιόνιο ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους 22 βαθμούς.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη στα κεντρικά και βορειοδυτικά της χώρας με μπόρες και καταιγίδες με τον υδράργυρο να φτάνει τους 25 βαθμούς στην Κρήτη.