ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με λίγες βροχές - Άστατος καιρός από τη Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο με λίγες βροχές - Άστατος καιρός από τη Δευτέρα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλο το ανατολικό νησιωτικό χώρο της Ελλάδας από το πρωί του Σαββάτου και νεφώσεις θα υπάρχουν στα κεντρικά και δυτικά, ενώ φαινόμενα περιμένουμε στην κεντρική Μακεδονία και το Ιόνιο Πέλαγος σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, τους 15 στα δυτικά και τους 17 στα ανατολικά.

Στην Αττική, ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά μετά θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά που θα προκαλέσει τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη από το πρωί του Σαββάτου αναμένονται βροχοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι ενώ μπόρες περιμένουμε σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή 10 Μαρτίου αφού δεν θα υπάρχουν βροχές παρά μόνο μια θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Πιο έντονη θα είναι η βροχόπτωση τη Δευτέρα 11 Μαρτίου με τις συννεφιές να είναι επίσης πυκνές στη βορειοδυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα βροχές θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρό και θα ενταθούν τις βραδινές ώρες.

Από την Τρίτη 12 Μαρτίου αλλάζει το καιρικό σκηνικό με έντονα φαινόμενα και χιόνια στα ορεινά. Από τον άστατο καιρό δεν θα επηρεαστεί για ακόμα μια φορά η Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου ο άστατος καιρός θα μεταφερθεί ανατολικότερα και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες στη δυτική και ανατολική Ελλάδα.