ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη - 30άρια σε λίγες ώρες, πότε πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη - 30άρια σε λίγες ώρες, πότε πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός: Δύσκολη η σημερινή ημέρα με σκόνη και ζέστη

Τελευταία και... δυσκολότερη ημέρα του απριλιάτικου (!) καύσωνα που μας ταλαιπωρεί σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αφρικανική σκόνη αναμένεται να ξεκινήσει την υποχώρησή της προς τα ανατολικά από σήμερα το απόγευμα και κυρίως από την Τετάρτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα δεν προβλέπεται να καταγραφεί αντίστοιχο φαινόμενο.

Μάλιστα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οπότε θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά τους 26 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις