ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Ηλιοφάνεια με πολλούς και δυνατούς βοριάδες - Αστάθεια από την Κυριακή

Καιρός - Μαρουσάκης: Ηλιοφάνεια με πολλούς και δυνατούς βοριάδες - Αστάθεια από την Κυριακή

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά με πολύ δυνατούς βοριάδες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Θα υπάρχει συνδυασμός υψηλών και χαμηλών πιέσεων προς το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο και έτσι θα δημιουργηθεί βαροβαθμίδα, δηλαδή διάφορες πιέσεις. Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 27 βαθμούς σε πολλά γεωργραφικά διαμερίσματα.

Οι άνεμοι με αυτές τις κατευθύνσεις μας προστατεύουν από ένα νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης, το οποίο δεν θα φτάσει στην Ελλάδα αλλά θα μετακινηθεί προς την κεντρική Ευρώπη.

Στην Κρήτη θα υπάρχουν λίγες συννεφιές προς την Κρήτη και σε άλλες περιοχές με ηλιοφάνεια και πολλούς βοριάδες. Οι άνεμοι θα είναι σε μέτριες εντάσεις ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή.

Στον νομό Αττικης δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο με τους βοριάδες να περιορίζονται και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης δεν αναμένεται τίποτα αξιόλογο, θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν 8 έως 24 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται βροχές και ο καιρός αυτός θα επικρατήσει έως την Κυριακή. Από την Κυριακή θα υπάρχει αστάθεια. Θα σημειωθεί από το απόγευμα διαταραχή που θα απασχολήσει την άλλη εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και ίσως να φτάσουν τους 28 βαθμούς.