ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καύσωνας και αφρικανική σκόνη από το Σαββατοκύριακο - Τι λένε Τσατραφύλλιας και Μαρουσάκης

Καιρός: Καύσωνας και αφρικανική σκόνη από το Σαββατοκύριακο - Τι λένε Τσατραφύλλιας και Μαρουσάκης

Για νέα αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και αφρικανική σκόνη προειδοποιούν Τσατραφύλλιας και Μαρουσάκης 

Απρίλιος αλλά ο καιρός θυμίζει Αύγουστο... Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα ανέβει και άλλο...

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, «πολύ ζεστό αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και 9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

«Μάλιστα εντυπωσιακή θα είναι η “ανωμαλία” της θερμοκρασίας (ακόμα και 15 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα) σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία» συμπληρώνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, προσθέτοντας πως ο υδράργυρος θα χτυπήσει 30άρια ενώ από τη Δευτέρα το θερμόμετρο θα ανέβει κι άλλο.

Μαρουσάκης: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Πάντως, εκτός από τον καύσωνα - και λόγω εποχής - έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης από τη Δευτέρα, 15 Απρίλιου, που θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λασποβροχές.

Ισχυροί άνεμοι σήμερα στη χώρα

Σήμερα, Παρασκευή θα πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ και σε συνδυασμό με την ξηρασία και την ανομβρία, αυξάνεται σημαντικά και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Επίσης, σήμερα θα κυριάρχησε η ηλιοφάνεια και τις απογευματινές ώρες προς τα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και αστάθεια και δεν αποκλείονται κάποιες μπόρες προς την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα, στους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική επικρατεί σήμερα ηλιοφάνεια και οι ισχυροί βοριάδες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, με λίγες συννεφιές και την θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.