ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία - Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία - Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Φουρτουνιασμένα» ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα όμως όσο περνάνε οι μέρες τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επανέλθουν το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου, θα κυριαρχήσουν ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ανατολικά, τα βόρεια και την Κρήτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι βοριάδες θα πιάσουν τα 7-8 μποφόρ και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 9, ενώ οι βροχές δεν αναμένεται να προβληματίσουν.

Παράλληλα, οι συννεφιές θα επικρατήσουν στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ στα δυτικά θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια σιγά σιγά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει κοντά στους 28 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και στους 22-23 στα ανατολικά και τα βόρεια.

Την Μ. Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι, γιατί στην συνέχεια δειλά-δειλά θα αρχίσουν να υποχωρούν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Την Μ. Πέμπτη προσεγγίσει μια διαταραχή τη χώρα, η οποία θα αφορά τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου, στο βόρειο Ιόνιο, στη δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, γύρω από τη Θεσσαλία, στην Μακεδονία και την Θράκη. Αντίστοιχο θα είναι το καιρικό μοτίβο και την Μ. Παρασκευή, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Το Μ. Σάββατο θα περάσει μια οργανωμένη κακοκαιρία από το μεσημέρι και στην συνέχεια, και με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές και και τις καταιγίδες. Η Ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά τμήματα θα γίνει με βροχές, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν μέσα στο Αιγαίο μέχρι και το πρωί, με τον καιρό να καθαρίζει σιγά-σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.