ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει απόψε στον Επιτάφιο

Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει απόψε στον Επιτάφιο

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Μεγάλη Παρασκευή

Ο καιρός δεν δείχνει σημάδια σταθερότητας και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει σε αρκετές περιοχές με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει η κακοκαιρία φαίνεται ότι επικεντρώνεται στα βόρεια τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα:

Σε Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλο οι πράσινοι χρωματισμοί δείχνουν την ένταση της κακοκαιρίας.

Όσο πιο έντονοι είναι - ειδικά όταν είναι μωβ- τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις περιοχές αυτές.

Ο Επιτάφιος πάντως θα γίνει με ψύχρα καθώς όπως έχουν αναφέρει οι μετεωρολόγοι όσοι πιστοί βρεθούν στην περιφορά του θα χρειαστούν μπουφανάκι - αν και ελαφρύ.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη περιοχή του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός την Τρίτη του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.