ΚΑΙΡΟΣ

Το «έστρωσε» στα χωριά της Φθιώτιδας

Το «έστρωσε» στα χωριά της Φθιώτιδας

Πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στην περιοχή της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Χιονόπτωση έχει ξεκινήσει ακόμα και σε χωριά με χαμηλό υψόμετρο, ενώ σε Μαλεσίνα και Μαρτίνο το έχει «στρώσει» για τα καλά.

Η φωτογραφία είναι από το χωρίο Προσκυνάς στη Λοκρίδα όπου χιονίζει από τα ξημερώματα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το lamiareport, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί σήμερα Τρίτη 30/12, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ λίγο μετά τις 8:00, έπεσαν οι πρώτες νιφάδεςι μέσα στη Λαμία, κυρίως στα βόρεια προάστια της πόλης.

Στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη της Λαμίας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην κίνηση των οχημάτων.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού οι αλατιέρες έχουν πιάσει ήδη δουλειά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα από το 9ο έως το 16ο χλμ, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Χιονίζει επίσης προς Μπράλο και Καρπενήσι, από τον Τυμφρηστό και πάνω, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στις πιο ορεινές περιοχές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αποκλείεται το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τους 40 πόντους.

Στο εθνικό δίκτυο από τις 7:00 το πρωί σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στο ύψος του Μαρτίνου, αλλά και στην ανατολική Φθιώτιδα από τη Στυλίδα και μετά.

Τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τετάρτης 31/12 τα φαινόμενα θα ενταθούν και πολλές περιοχές της Φθιώτιδας θα ντυθούν στα λευκά.

Αρκετό χιόνι αναμένεται στην ανατολική Φθιώτιδα και ειδικότερα στις πιο ορεινές περιοχές, στο κομμάτι μετά τις Ράχες, προς Σπαρτιά, Μύλοι και Πελασγία.

Μην ξεχάσετε τις αλυσίδες

Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που θα κινηθούν προς Δομοκό, Μπράλο, Καρπενήσι, καθώς επίσης και στην εθνική οδό, αφού αναμένεται να χιονίσει στο Μαρτίνο, αλλά και στους Αγίους Θεοδώρους, για όσους ταξιδέψουν προς Βόλο.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού όπου και εκεί θα σταματήσουν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Παγετός θα σημειωθεί το πρωί της Πρωτοχρονιάς που κατά τόπους στα βορειότερα τμήματα του νομού θα είναι ισχυρός.

Σχετικές ειδήσεις