ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Αρνιακός στο Newsbomb: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Προ των πυλών είναι ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού σύμφωνα με όσα προέβλεψε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο newsbomb.gr.

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τονίζει ο Τάσος Αρνιακός, «περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, η οποία θα είναι αισθητή στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Ο υδράργυρος από τους 30-31 βαθμούς Κελσίου θ' αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά έως το μέσο της εβδομάδας, με ημέρα μεγαλύτερης θερμοκρασίας την Τρίτη (16/06).

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 13-14/6 το θερμόμετρο θα δείξει 33-34 βαθμούς Κελσίου ενώ τη Δευτέρα θα «ανηφορίσει» έως τους 36-37.

Την Τρίτη σε κλειστές πεδινές, ηπειρωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενδεχομένως και τους 39, σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Λιβαδειά, το λεκανοπέδιο Αττικής καθώς και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές της χώρας όπως το Άργος, το Ναύπλιο, το Λεωνίδιο, η Σπάρτη και το Κρανίδι», συμπληρώνει ο κ. Αρνιακός.

Η θερμοκρασία θ' αρχίσει να πέφτει από την Τετάρτη 17/06, φτάνοντας 35-36 βαθμούς Κελσίου ενώ την Πέμπτη θα κατηφορίσει έως τους 32-33.

Την Τετάρτη δε και από τα δυτικά της χώρας θ' αρχίσει να συννεφιάζει και θα σημειωθούν βροχές και μπόρες στις πιο ορεινές περιοχές.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, η θερμοκρασία θα έχει πέσει έξι με οκτώ βαθμούς σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις