ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει και το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει και το Σαββατοκύριακο

Οι... γνώριμες καιρικές συνθήκες της εβδομάδας που διανύουμε θα συνεχιστούν τόσο το Σάββατο 20 όσο και την Κυριακή 21 Ιουνίου, με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες βροχές το απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και στα δυτικά και βόρεια του νομού, πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 3-4 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί 3-4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις
Άνεμοι: Στα βόρεια ασθενείς μεταβλητοί. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 21/6

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και το βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις