ΚΑΙΡΟΣ

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Αττική

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Αττική

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική.

Ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από θυελλώδεις ανέμους έπληξαν τις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη με δυσκολία, καθώς η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα φαινόμενα που σαρώνουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και αύριο, Δευτέρα (12/10/2015). Αναλυτικά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα δυτικά θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 και τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε μικρή πτώση.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Ξάνθη - Έπεσαν δέντρα και πλημμύρισαν χωράφια

Έντονο κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Ξάνθη, το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η ισχυρή βροχόπτωση έκανε την εμφάνισή της τα ξημερώματα της Κυριακής και συνεχίστηκε το πρωί, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι δρόμοι στην πόλη να μετατραπούν σε ποτάμια ενώ στον κάμπο πλημμύρισαν χωράφια.

Δύο δέντρα στην παραλιακή περιοχή Μάγγανα-Εράσμιο έπεσαν με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την κοπή και την απομάκρυνσή τους από το οδόστρωμα.

Η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής δεν ξεπέρασε τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ έπεσαν και κεραυνοί.

Ιωάννινα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι - Ανεμοστροβιλος έπληξε χωριά της Δωδώνης

Πολλά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου, προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις, πτώσεις δένδρων, βράχων και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου.

Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δημιουργήθηκαν πρόσκαιρες πλημμύρες σε πολλά σημεία της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές.

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον Άγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα.

Σχετικές ειδήσεις