ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει κι άλλο ο καιρός - Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Χαλάει κι άλλο ο καιρός - Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Καλοκαιρία τέλος οριστικά καθώς ο χειμώνας πλησιάζει με... γοργά βήματα. Ισχυρές καταιγίδες, πολλά μποφόρ ακόμα και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού των επόμενων ημερών.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό από σήμερα (26/11) στη χώρα, με τα πρώτα χιόνια να αναμένονται στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα πελάγη πνέουν σήμερα αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά αναμένεται να στραφούν σε νότιους μέχρι θα ενισχυθούν εκ νέου κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη από τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται τόσο η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα εντονότερα φαινόμενα να τοποθετούνται χρονικά κυρίως μετά το μεσημέρι.

Αύριο Παρασκευή (27/11), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι θα πέσουν χιόνια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Ο καιρός θα είναι γενικά βροχερός, με καταιγίδες να προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σχετικές ειδήσεις