ΚΑΙΡΟΣ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Έρχεται λευκή Πρωτοχρονιά

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Έρχεται λευκή Πρωτοχρονιά

'Ερχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα - Ο καιρός θα «δείξει τα δόντια του» όσο πλησιάζουμε προς την Πρωτοχρονιά

Σάββατο 26-12-2015 και Κυριακή 27-12-2015

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το Σάββατο. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι της Κυριακής. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χωρά το Σάββατο. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 28-12-2015 και Τρίτη 29-12-2015
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι της Τρίτης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τη Δευτέρα. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Έρχονται... χιόνια!

Το σκηνικό πάντως από την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξει άρδην, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα Βαλκάνια και η Μεσόγειος θα «χτυπηθούν» από ένα κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχές, δριμύ ψύχος αλλά και χιονοπτώσεις, που θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, από τις 29/12 έως και τις 31/12 θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, στη Βόρεια αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

Όπως εκτιμούν, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου χιόνια θα πέσουν στη Bόρεια Ελλάδα, ενώ την προπαραμονή και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα χιονίσει μέχρι και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, υποψήφιες περιοχές για χιονοπτώσεις μετά τις 29 Δεκεμβρίου είναι ορεινά, ημιορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, καθώς και ορεινά και ημιορεινά τμήματα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Ήπειρο.

Δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας, κυρίως μετά τις 29-30 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις