ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ξεκίνησε ο χιονιάς - Σε αυτές τις πόλεις «θα το στρώσει»

Καιρός: Ξεκίνησε ο χιονιάς - Σε αυτές τις πόλεις «θα το στρώσει»

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας με κρύο, χιονοπτώσεις και βοριάδες να διαδέχονται τις καταιγίδες και τους ισχυρούς νοτιάδες, που άφησαν πίσω τους έναν νεκρό, αλλά και πλημμύρες και καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα, Δευτέρα (18/01/2016) αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Εύβοια, Αττική και Ανατολική Πελοπόννησος είναι οι περιοχές που θα χιονίσει σήμερα μέχρι το βράδυ, ενώ αύριο ο παγετός θα είναι ολικός σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, που στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε χιόνι και στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα, θα χιονίσει στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, ενώ χιόνι θα δουν και τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής μέχρι σήμερα το βράδυ ή ίσως αύριο τα ξημερώματα.

Παρόλα αυτά, ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει και «ανοίγματα» με ήλιο, που όμως θα είναι σύντομα και συχνότερα θα δούμε να ρίχνει χιονόνερο ή χιόνι, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, μετά το μεσημέρι.

Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το μεσημέρι της Τρίτης (19/01/2016).

Σχετικές ειδήσεις