ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός να βγάλετε τα ανοιξιάτικα ρούχα - Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Καιρός να βγάλετε τα ανοιξιάτικα ρούχα - Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Ανοιξιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Για αύριο, Τρίτη (23/02/2016) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι. Η θερμοκρασία από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί . Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχών τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ νότιοι 3 με 5. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (24/02/2016) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη (25-02-2016) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα βορειοανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 26-02-2016 και το Σάββατο 27-02-2016 νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση το Σάββατο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Κυριακή 28-02-2016 λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις