ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται «θερμό» Σαββατοκύριακο – Δείτε πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται «θερμό» Σαββατοκύριακο – Δείτε πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος

Καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες!

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική λόγω της σκόνης από την Αφρική.

Σήμερα, Παρασκευή (15/04/2016), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (16/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή 17-04-2016 και τη Δευτέρα 18-04-2016 γενικά αίθριος ο καιρός. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη 19-04-2016 και την Τέταρτη 20-04-2016 αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, που από την Τέταρτη και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Τέταρτη σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.