ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Θα μας κοπεί η... ανάσα φέτος το Πάσχα – Δείτε θα συμβεί τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Θα μας κοπεί η... ανάσα φέτος το Πάσχα – Δείτε θα συμβεί τις επόμενες ημέρες

Παιχνίδια μέσα στο Πάσχα φαίνεται πως κάνει ο καιρός!

Αποπνικτική αναμένεται η ατμόσφαιρα τις ημέρες του Πάσχα, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» βροχές, άνοδος της θερμοκρασίας και… σκόνη από την Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο, Πέμπτη (28/04/2016) προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (29/04) αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Μεγάλο Σάββατο (30/04) αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.
Την Κυριακή του Πάσχα (01/05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (02/05) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις