ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ψήνουμε τον οβελία με κοντομάνικα και από το απόγευμα… ομπρέλες!

Καιρός: Ψήνουμε τον οβελία με κοντομάνικα και από το απόγευμα… ομπρέλες!

Η Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινήσει με καλό καιρό και λιακάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά από το μεσημέρι το σκηνικό του καιρού αλλάζει

Σταδιακά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές από το μεσημέρι και μετά. Στη κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο ο ήλιος θα αρχίσει να κρύβεται μετά το μεσημέρι, ενώ στην Αττική δεν αποκλείονται οι τοπικές βροχές προς το τέλος της ημέρας

Κατά τη διάρκεια της νύχτας νωρίς το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, οι βροχές θα γενικευτούν σχεδόν σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τα νησιά του νότιου Αιγαίου. Κατά διαστήματα η βροχή θα είναι πιο έντονη στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα γίνει και αυτός υπό βροχή και μάλιστα σε κάποιες περιοχές φαίνονται καταιγίδες. Οι άνεμοι την Τρίτη θα ενισχυθούν περισσότερο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η συνέχεια της εβδομάδας αναμένεται να κυλήσει με βροχές.

Συνοπτικά ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα:

Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία ήλιος αρχικά, από το μεσημέρι νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Το θερμόμετρο από 12 έως 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με βροχή από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο ανατολικοί- νοτιοανατολικοί άνεμο τοπικά μέχρι τα 6 και 7 μποφόρ νότια. Η θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο ηλιοφάνεια με σύννεφα και ασθενή βροχή προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Στη Κρήτη καλός καιρός με αραιά νέφη και βορειοανατολικούς ανέμους στα 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 12 έως 23 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήλιος με παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα ήλιος με νεφώσεις και τοπικές βροχές προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική καλός καιρός στη αρχή, νεφώσεις από το μεσημέρι και πιθανότητα βροχής στο τέλος της ημέρας. Ενισχυμένη βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις