ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε τι θα συμβεί στην ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες και θα μας κόψει την ανάσα

Δείτε τι θα συμβεί στην ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες και θα μας κόψει την ανάσα

Αποπνικτική αναμένεται η ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες.

Βροχές και σκόνη από την Αφρική θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη (10/05/2016) στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τέταρτη (11/05) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα και πιθανόν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Την Πέμπτη (12/05) αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Την Παρασκευή (13/05), το Σάββατο (14/05) και την Κυριακή (15/05) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις