ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι της Παρασκευής – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι της Παρασκευής – Αναλυτική πρόγνωση

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής (20/5) με βροχές και καταιγίδες.

Πρώτα στη βορειοδυτική Ελλάδα που μέχρι το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το Σάββατο θα χαλάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ τοπικά θα σημειωθεί έντονη βροχόπτωση αλλά και χαλαζόπτωση στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Τη Κυριακή φαίνεται πως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, παρουσιάζοντας βελτίωση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί την Παρασκευή από νότιες διευθύνσεις φέρνοντας σκόνη, ενώ το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους φτάνοντας τα 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή:

Στη Θράκη και στην Μακεδονία περισσότερες νεφώσεις από το μεσημέρι με σταδιακά αυξανόμενη βροχή. Οι άνεμοι ασθενείς νότιοι και η θερμοκρασία σε πτώση από 8 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά και βροχή κατά διαστήματα ισχυρή. Το θερμόμετρο από 14 έως 21 βαθμούς.

Στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Στο Ιόνιο ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο σταδιακά αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους έντονη βροχόπτωση. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Βροχερός καιρός και στα Κύθηρα με ισχυρούς νοτιάδες.

Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχή από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι νότιοι μέχρι τα 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 14 έως 26 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με ασθενή βροχή από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα βαθμιαία πιο πυκνές νεφώσεις με βροχή και καταιγίδες στο τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά με λίγο ήλιο και βροχή από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.