ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός για μίνι καύσωνα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς

Καιρός για μίνι καύσωνα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς

Αποπνικτική αναμένεται η ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» 35άρια και βροχές.

Αναλυτικά, για αύριο, Πέμπτη (02-06-2016) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί και πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 και κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί και πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (03-06) στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές
και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (04-06) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Κυριακή (05-06) και τη Δευτέρα (06-06) αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη (07-06) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις