ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Φθινοπωρινό αναμένεται και σήμερα, Τετάρτη (24/08/2016) το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πότε και πού θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σε ισχύ και σήμερα το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στη στερεά να είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα βροχών στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Πέμπτη (25/08) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανόν την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 στο Ιόνιο τοπικά 5 και στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις