ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πώς θα αποχαιρετήσουμε το… καλοκαίρι - Σε παραλίες ή με την ομπρέλα στο χέρι;

Καιρός: Πώς θα αποχαιρετήσουμε το… καλοκαίρι - Σε παραλίες ή με την ομπρέλα στο χέρι;

Λίγες ημέρες μόνο πριν πούμε «αντίο» στο καλοκαιράκι - Ο Σεπτέμβριος έρχεται και μαζί του φέρνει… βροχούλες – Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Απολαύσετε σήμερα τις βουτιές…

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα, Κυριακή, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι βόρειοι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Δευτέρα (29/08) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Τρίτη (30/08) στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τέταρτη (31/08) στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (01-09) και την Παρασκευή (02-09) στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Σχετικές ειδήσεις