ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη

Καιρός: Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη

Φθινοπωρινό καύσωνα «βλέπει» μέσα στον Σεπτέμβρη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Στον προσωπικό του λογαριαμό στο facebook, δημοσίευσε ο Σάκης Αρναούτογλου τη μακροπρόθεσμη εκτίμησή του για τον καιρό του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την αναλογική μέθοδο.

«Πολλοί ήταν οι φίλοι και οι φίλες που μου ζήτησαν να βγάλω την αναλογική μου πρόγνωση για τον μήνα Σεπτέμβριο», γράφει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ και συνεχίζει: «Δυστυχώς δεν μπόρεσα να την ολοκληρώσω έγκαιρα όμως μια γεύση από αυτή σας δίνω για τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη καθώς εντύπωση μου έκανε ότι η αναλογική εκτίμηση (όχι πρόβλεψη) θέλει τον Σεπτέμβρη να βγαίνει στην περιοχή μας με ανομβρία, αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή κάτι δηλαδή σαν φθινοπωρινό καύσωνα!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ GALLERY TOY NEWSBOMB.GR ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Κι όλα αυτά γιατί η αναλογική πρόγνωση θέλει αλλαγή της διάταξης των συστημάτων προς τα τέλη του μήνα, σχηματισμό ενός εκτεταμένου αντικυκλώνα στη Μεσόγειο (Υ) ο οποίος, αν σχηματιστεί, κινούμενος προς την περιοχή μας θα πρέπει να μας μεταφέρει πολύ θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική και φυσικά καλοκαιρινή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές!

Όλα αυτά είναι βέβαια είναι μόνο σενάρια και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η παρακάτω προσπάθεια δεν αποτελεί πρόγνωση όπως αυτή γίνεται με την βοήθεια των παγκόσμιων αριθμητικών μοντέλων πρόγνωσης για τις επόμενες 5-7 ημέρες.

Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι εντελώς πειραματική και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και καλό θα είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιηθεί ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!

Μοιράζομαι μαζί σας το αποτέλεσμα μόνο και μόνο για να δω κι εγώ τι "ψάρια θα πιάσει" γιατι δεν την αντέχω πολύ τη ζέστη το φθινοπωρο με αυξημένη την υγρασία!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»




Σχετικές ειδήσεις