ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός έχει κέφια – Έρχεται και πάλι Άνοιξη;

Ο καιρός έχει κέφια – Έρχεται και πάλι Άνοιξη;

«Παιχνίδια» μέσα στο Φθινόπωρο κάνει ο καιρός! Από τη μία βροχές και καταιγίδες κι από την άλλη άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, για σήμερα, Πέμπτη (13/10/2016), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Παρασκευή (14/10) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Το Σάββατο (15/10) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (16/10) αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Σχετικές ειδήσεις