ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία: Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία: Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί στον νομό Τρικάλων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι σημειώνονταν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Πύλης και της Καλαμπάκας με υψόμετρο τα 1.000 μέτρα. Από νωρίς το πρωί, 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αλλά και των δήμων, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Χρειάστηκε να επέμβουν στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο και στις περιοχές του Αγιόφυλλου, Μαλακασίου και Περτουλίου, είτε με καθαρισμό, είτε με ρίψη αλατιού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη, μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα, με το ύψος του χιονιού, σε ορισμένα σημεία, να αγγίζει και να ξεπερνά τους 10 πόντους.

Η προσοχή των αρμόδιων Αρχών του νομού στρέφεται τώρα στις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εφιστά την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν στα πεδινά και τα ορεινά του νομού.