Καιρός – Θεοφάνεια: Η ΕΜΥ προειδοποιεί - Σε αυτές τις περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα χιονίσει

Καιρός – Θεοφάνεια: Η ΕΜΥ προειδοποιεί - Σε αυτές τις περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα χιονίσει

Καιρός: Πλησιάζει ο σιβηρικός αντικυκλώνας στη χώρας μας – Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια θα σαρώσουν πολλές περιοχές – Πόσο θα διαρκέσει το κύμα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά τα Θεοφάνεια

Πρωτοφανές κύμα ψύχους θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρία που φέρνει χιόνια και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να «χτυπήσει» από την Πέμπτη (05/01).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01) μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη

Πού θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

-Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

-Από το βράδυ των Φώτων, κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την -ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα Θεοφάνεια και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.