ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ο υδράργυρος των θερμομέτρων θα δείξει… -29 βαθμούς Κελσίου!

Καιρός: Ο υδράργυρος των θερμομέτρων θα δείξει… -29 βαθμούς Κελσίου!

Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ψύχους θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα – Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα πέσει κατακόρυφα. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και στους -23 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη Ρωσία με το όνομα «Αριάδνη», αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με βροχές, χιόνια και θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου της Πρωτοχρονιάς ήταν απλά τα προεόρτια του χιονιά που αναμενέται να χτυπήσει τη χώρα.

Ο υδράργυρος θα δείξει -23 βαθμούς!

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών θα σημειωθούν στα μεγάλα υψόμετρα, εκεί που βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα. Στο Καϊμακτσαλάν, ο υδράργυρος το Σάββατο θα πέσει στους -23 βαθμούς.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο Έθνος, ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τις ημέρες που χιονίζει τα θερμόμετρα μπορούν να ξεγελάσουν τους μετεωρολόγους αφού, αν δεν καθαριστούν σωστά, έχουν την τάση να δείχνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις πραγματικές. «Όταν παγώσει ένα θερμόμετρο δεν μετράει τη θερμοκρασία του αέρα αλλά αυτήν του χιονιού. Από τις μετρήσεις που έχουμε κάνει προκύπτει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο είναι περίπου 6 βαθμοί» εξήγησε.

Δείτε εδώ τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον χιονιά

Δείτε εδώ την έκτακτη προειδοποίηση της ΕΜΥ

Δείτε εδώ πού και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το πρωτοφανές κύμα ψύχους που θα σαρώσει τη χώρα

Σχετικές ειδήσεις