ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Σε αυτές τις περιοχές θα σκάσει η μετεωρολογική «βόμβα»

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Σε αυτές τις περιοχές θα σκάσει η μετεωρολογική «βόμβα»

Καιρός: Κύμα κακοκαιρίας από σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα – Πρωτοφανές κύμα ψύχους θα σκεπάσει την Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (04/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Πού και πότε θα χιονίσει

Σε κλοιό κακοκαιρίας από σήμερα, Πέμπτη η χώρα. Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» από το απόγευμα οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στις νησιώτικες περιοχές, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (04/01) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης (05/01) μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων (06/01) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ). Τα Θεοφάνεια, σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα

Σχετικές ειδήσεις