ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός LIVE: Στο έλεος του χιονιά η χώρα – Νεκρός 77χρονος στη Ναύπακτο από υποθερμία

Καιρός LIVE: Στο έλεος του χιονιά η χώρα – Νεκρός 77χρονος στη Ναύπακτο από υποθερμία

Ειδήσεις για κακοκαιρία:Φονικόςαποδείχθηκε ο χιονιάς «Αριάδνη» καθώς ο 77χρονος που είχε χαθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στα Πιτσιναίικα Ναυπακτίας και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία - Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών Πατρών - Στην κατάψυξη όλη η Ελλάδα

patra
pa2
gefyra mesa
mutilini2
mutilini

skopelos
pe1
pe3

Ο άτυχος άνδρας βγήκε το πρωί του Σαββάτου από το σπίτι του στο χωριό Πιτσιναίικα Ναυπάκτου και έχασε τον προσανατολισμό του.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας τον εντόπισαν ζωντανό κοντά στο χωριό όπου αγνοούνταν μετά από οκτώ ώρες.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγεία Ναυπάκτου, όπου αργότερα κατέληξε.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της εξαφάνισης του 77χρονου

Την ίδια στιγμή ατελείωτη ταλαιπωρία υφίστανται οδηγοί που παραμένουν επί ώρες εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, καθώς πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν στην περιοχή δεν είχαν αλυσίδες και ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές.

Πληροφορίες που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκαναν λόγο για σύγκρουση οχημάτων.


Σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι από τη σύγκρουση των οχημάτων έχει κλείσει ο δρόμος και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.

Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσθεσε, κάποια αυτοκίνητα τα γυρίζουν προς τα πίσω και κατευθύνονται προς την παλαιά εθνική οδό.

Το απόγευμα του Σαββάτου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών ωστόσο πολλοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Σε κλοιό χιονιά όλη η Ελλάδα

Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι και τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου ο χιονιάς έκανε αισθητή την εμφάνισή του. Κατάλευκο είναι το τοπίο στην Μυτιλήνη, ενώ η επέλαση της κακοκαιρίας «χτύπησε» τη Λάρισα αλλά και την Πάτρα.

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός LIVE: Πού χιονίζει τώρα

Αναφορικά με την Αττική, οι πρώτες νιφάδες, άρχισαν να πέφτουν από το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου στην Πεντέλη, ενώ το πρωί του Σαββάτου τα βουνά της Αθήνας είχαν ντυθεί στα λευκά.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Η κακοκαιρία «σαρώνει» την Αχαΐα – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές

Έπειτα από πολλά χρόνια εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Πάτρας, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα. Επίσης, χιόνι έπεσε και σε άλλες πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Ηλεία. Ακόμη έντονες χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην ορεινή Ναυπακτία και σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, ενώ παντού επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά στα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, κλειστή είναι η διαδημοτική οδός από την Περιστέρα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινηθούν στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Διακόπτου (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων - Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας), Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών και Πριόλιθου), από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο και από το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας - Ζαρούχλας.

Στο μεταξύ, οι μηχανισμοί της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα και εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται διαρκώς για να κρατούν τους δρόμους ανοικτούς.

Άνοιξε η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Στο μεταξύ, άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, που είχε κλείσει νωρίτερα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ αυτή τη στιγμή σχηματίζονται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Η γέφυρα είχε κλείσει κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία για να μην υπάρξει ατύχημα.

Η κυριότερη ανησυχία ήταν να μην πέσουν στο οδόστρωμα κομμάτια από παγωμένο χιόνι, από τα ψηλά σημεία της γέφυρας.

Αποκλεισμένα χωριά στη Μυτιλήνη

Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, Νίκο Καρασάββα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται αυτή τη στιγμή (ώρα 09:30 π.μ) προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο προς το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης που βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Σε όλη τη Μυτιλήνη χιονίζει από τις 4 περίπου το πρωί. Αποτέλεσμα να ‘το στρώσει’ απ’ άκρη σ’ άκρη από το λιμάνι της Μυτιλήνης στα ανατολικά μέχρι το λιμάνι του Σιγρίου στο δυτικό άκρο του νησιού.

Αποκλεισμένα είναι αυτή την ώρα είναι τα περισσότερα από τα χωριά. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνεται έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις του πληθυσμού, που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει από χιόνια.

Ας σημειωθεί ότι έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν είχε υπάρξει ξανά τα τελευταία 20 χρόνια.

Παγετός στην Αρκαδία - Με δυσκολία οι μετακινήσεις

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, αλλά όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ανοικτοί, ενώ οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή και τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς, για να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Επίσης, η Ντίνα Νικολάκου τονίζει πως όσοι θέλουν να πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα της Ζήρειας στην Κορινθία και στο Μαίναλο της Αρκαδίας, θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όσον αφορά στην κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Κορινθία η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Περαχώρας - Σχοίνου, Σουληναρίου - Νεμέας, Ταρσινών -Ελληνοχωρίου, Κιάτου - Γκούρας, Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Λυγιάς -Πύργου, Λουτρού - Βρυσούλων, και Καλλιθέας - Ελληνικού.

Στην Αρκαδία, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 47ο χιλιόμετρο έως το 52ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεμέας - Λεβιδίου, στην επαρχιακή οδό Κοσμά - Λεωνιδίου, στην επαρχιακή οδό Στεμνίτσας - Ελάτης και στην δασική οδό 'Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Πάντως, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, λόγω του παγετού, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας.

Στη Μεσσηνία, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 20ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

«Μάχη» για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί στη Χίο

Μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού δίνουν ως αυτήν την ώρα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18o χλμ και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Με αντιολισθητικές η κυκλοφορία των οχημάτων στην Μακεδονία

Τα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας στα οποία τα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες ανακοίνωσε η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση. Στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου ενώ εκτιμάται ότι θα ανοίξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στην Ημαθία και την ορεινή Χαλκιδική.

Ειδικότερα, στην Ημαθία, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην Εγνατία Οδό από Βέροια προς Κοζάνη από το 235ο χιλιόμετρο έως και το 227ο χιλιόμετρο (κόμβος Πολυμύλου),
στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη προς Βέροια από το 227ο χιλιόμετρο έως και το 240ο χιλιόμετρο,
στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τη Βέροια έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης),
στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας (μέσω Αλεξάνδρειας), από το 66ο χιλιόμετρο έως και το 76ο χιλιόμετρο,
στην επαρχιακή Οδό Νάουσας / Ροδοχωρίου,
στην επαρχιακή Οδό Νάουσας / Αρκοχωρίου,
στην επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από τη Βέροια έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),
στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Δασκιού, από τη Βέροια έως το 43ο (Δασκιό),
στην επαρχιακή Οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από τη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως το 19ο χιλιόμετρο,
στην επαρχιακή Οδό Βέροιας Κυψέλης, από τη Βέροια έως το 28ο χιλιόμετρο,
στην επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σκύδρας, από τη Βέροια έως το 24ο χιλιόμετρο,
στην επαρχιακή Οδό Βέροιας / Κυψέλης (διασταύρωση Γ. Νοσοκομείου Βέροιας μέχρι διασταύρωση Ασωμάτων),
στην επαρχιακή Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδίων, από τη Νάουσα έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών) και
στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης της Νάουσας.
Στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται:
στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95 χιλιόμετρο,
στην Εθνική Οδό Πολυγύρου /Θεσσαλονίκης,
στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη,
στη επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Βραστών (και εντός οικισμών),
στη επαρχιακή οδό Πολύγυρου / Ταξιάρχη (και εντός οικισμών),
στην επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,
στην επαρχιακή οδό Αρναίας / Στανού,
στην νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Ν. Μουδανιών (από Κόμβο Πλαγίων έως Καλλιθέα),
στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών (έως Δημοτικό Διαμέρισμα Καλύβων),
εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων των Δήμων Ν. Προποντίδας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Αρναίας.

Στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, και στο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες στην Εθνική Οδό Κατερίνης / Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην Επαρχιακή Οδό Βρύας / Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Λαγοράχης / Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

Στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής/ Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο και στις Σέρρες εκείνα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Σερρών/ Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά.

Παγετός και αλυσίδες στο Πήλιο - Πολύ χιόνι σε Αλόννησο και Σκόπελο

Χιόνι έχει καλύψει ολόκληρη την Μαγνησία, χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες.

Στον Βόλο ένα πολύ λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει την πόλη και η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται, αλλά από τον Περιφερειακό και πάνω, προς το Πήλιο, τα προβλήματα είναι εμφανή και οι μετακινήσεις δύσκολες, αφού τα αυτοκίνητα χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλα τα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο είναι σκεπασμένα με χιόνι και προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Κατηχώρι, Πορταριά, Μακρυνίτσα και μέχρι τα Χάνια η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες εξ αιτίας του παγετού. Η θερμοκρασία στα Χάνια έχει πέσει στους -13 βαθμούς ,ενώ ακόμη και στον Βόλο επικρατεί παγετός με το θερμόμετρο να δείχνει -2.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη, αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεπαν την συσσώρευση χιονιού. Ωστόσο 22 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες εργάζονταν όλη την νύχτα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Περιφερειακό του Βόλου, αλλά και στα τούνελ όπου παρά την ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού από υδροφόρες του Δήμου Βόλου, υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα.

Χιόνι έχει σκεπάσει όλο το Πήλιο, ανατολικό, κεντρικό και νότιο, μέχρι και το Τρίκερι, το ακραίο σημείο της χερσονήσου της Μαγνησίας, αλλά στα λευκά έχουν ντυθεί και οι Σποράδες.

Χιόνι σε Αλόννησο και Σκόπελο

Ιδιαίτερα πολύ χιόνι έχει πέσει στην Αλόννησο, όπου το ύψος του ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη. Στην Σκόπελο η χιονόπτωση δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία. οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς.

Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού. Στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ο συνεχής αποχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού, έχουν βοηθήσει ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός και καθαρός.

«Πολικές» θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς με δριμύ ψύχος και με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους δρόμους.

Χωρίς αλυσίδες και χωρίς περιορισμούς εξελίσσεται πλέον η κυκλοφορία σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας, αφού μετά την ύφεση της κακοκαιρίας έστω και για μικρό διάστημα δόθηκε η δυνατότητα στα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους και να εξελίσσεται κανονικά η κυκλοφορία.

Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών και Λαμίας-Θεσσαλονίκης, παρά την χιονόπτωση, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, η κυκλοφορία εξελίσσεται ομαλά ωστόσο παραμένουν σε επιφυλακή δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα για να παρέμβουν σε ενδεχόμενο υποτροπής των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τόσο στην περιοχή του Μαρτίνου στην εθνική οδό Λαμίας Αθήνας όσο και στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στην εθνική οδό Λαμίας Θεσσαλονίκης όλη τη νύχτα δόθηκε μια μάχη για οποία συνεχίστηκε και μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος. Χρειάστηκαν και παρεμβάσεις της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα λόγω κυρίως των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και οι οποίες έφτασαν και τους - 10 βαθμούς.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα μέχρι το μεσημέρι η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων και για περίπου 10 κρίσιμα χιλιόμετρα από το 12ο χιλιόμετρο έως το 22ο. Επιπλέον ζητούσε ακόμη και από τα Ι.Χ. να διέρχονται μόνο με αλυσίδες.

Από τη 1 το μεσημέρι πλέον έχουν αρθεί οι περιορισμοί ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν στην περιοχή ρίχνοντας αλάτι περιμένοντας πιθανή υποτροπή της κακοκαιρίας. Στο δρόμο Λαμίας -'Αμφισσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά ενώ τα μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι αφού οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή φτάνουν ακόμη και το μεσημέρι στους - 9 βαθμούς.

Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας υπάρχουν προβλήματα στις προσβάσεις προς τα ορεινά χωριά αυτά δηλαδή που είναι σε υψόμετρο πάνω από 600 μ. και ήδη μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου με μικρά διαλείμματα διατηρήθηκε ανοιχτός όλη τη νύχτα και μέχρι σήμερα το μεσημέρι με πολλαπλές παρεμβάσεις μηχανημάτων.

Στην εσωτερική κυκλοφορία μέσα στην Ευρυτανία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων ενώ σιγά-σιγά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της.

Στη Φωκίδα από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι έχει δοθεί στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου με προτεραιότητα στον άξονα από τις Θερμοπύλες μέχρι το Αντίρριο. Προβλήματα υπάρχουν κυρίως στα ορεινά χωριά όπου κινούνται μηχανήματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων αν συνεχιστεί η ύφεση της κακοκαιρίας μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.


Σχετικές ειδήσεις