ΚΑΙΡΟΣ

Meteo – Καιρός: Ο «Βίκτωρ» σκεπάζει και την Αθήνα - Αυτές τις περιοχές θα σαρώσει ο χιονιάς (ΧΑΡΤΕΣ)

Meteo – Καιρός: Ο «Βίκτωρ» σκεπάζει και την Αθήνα - Αυτές τις περιοχές θα σαρώσει ο χιονιάς (ΧΑΡΤΕΣ)

Καιρός:Λίγες μόνο ημέρες μετά το πέρασμα της «Αριάδνης» στη χώρα μας, ένας νέος χιονιάς έκανε την εμφάνισή του! Ο «Βίκτωρ» ήρθε από την Ιταλία για να μείνει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη (19/01).

Ο «Βίκτωρ» θα επηρεάσει το τετραήμερο από σήμερα, Δευτέρα (16/01) έως την Πέμπτη (19/01) τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Meteo.gr. Ο «Βίκτωρ» θα στροβιλίζεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πάνω από τη νότια Ιταλία, προκαλώντας κύμα διαταραχών που θα επηρεάσουν σημαντικά την Ελλάδα.

Για σήμερα, Δευτέρα (16/01/2017) οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη να αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία και μέχρι το βράδυ στο Ιόνιο και στη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις - με μεγάλα ύψη χιονόστρωσης – εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά (από την Κεντρική Στερεά και βορειότερα). Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Β. Θεσσαλία και στη Β. Ελλάδα. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ.

Δείτε εδώ που χιονίζει αυτή την ώρα

Την Τρίτη (17/01) οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη να αναμένονται στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Οι νότιοι άνεμοι θα εξασθενίσουν αρκετά στο Αιγαίο, θα παραμείνουν όμως πολύ ενισχυμένοι στο Ιόνιο.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τους χάρτες που δείχνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το μεσημέρι της Δευτέρας και το μεσημέρι της Τρίτης.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που σαρώνει τη χώρα