ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια θα «χτυπήσει» τη χώρα σε λίγες ώρες. Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα –Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τσουχτερό κρύο και πάλι από σήμερα, Παρασκευή (10/02/2017). Σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις αναμένονται και στα βόρεια ορεινά της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Πού θα χιονίσει

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά (πάνω από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από 500 μέτρα). Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 400 μέτρα). Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, κυρίως στα νότια και αργότερα στην Πελοπόννησο που τη νύχτα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένησης από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας (πάνω από 500 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στην Πελοπόννησο, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νοτιά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου πιθανόν να είναι τη νύχτα ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6, στα δυτικά 7 και βαθμιαία από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο (11/02) αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή (12/02) και τη Δευτέρα (13/02) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα τη Δευτέρα θα περιοριστούν μέχρι τις βραδινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Την Τρίτη (14/02) λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα δυτικά και νότια. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.