ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός τριήμερο Καθαράς Δευτέρας – Με άστατο καιρόφαίνεται πως θα κάνουμε Κούλουμα – Πού και πότε θα βρέξει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ο καιρός θα μας τα κάνει… μούσκεμα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Το Σάββατο (25/02/2017) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (26/02) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/02) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Τρίτη (28/02) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ο καιρός την Παρασκευή (24/2)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή (24/2) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά της χώρας.

Αττική

Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο (25/2)

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή (26/2)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27/2)

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Σχετικές ειδήσεις