ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Άνοιξη το Σαββατοκύριακο, καταιγίδες από τη Δευτέρα

Καιρός – Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Άνοιξη το Σαββατοκύριακο, καταιγίδες από τη Δευτέρα

Καιρός – Ανοιξιάτικος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο (04-05/03/2017) σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Newsbomb.gr ο γνωστός μετεωρολόγος,Τάσος Αρνιακός. Από τη Δευτέρα έρχεται κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες – Δείτε πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

«Με μαγιάτικες διαθέσεις έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάρτη» ανέφερε στο Newsbomb.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν οι λιακάδες, οι εξασθενημένοι άνεμοι και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μάλιστα, όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες ομίχλες στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι νοτιάδες θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 21 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. «Θα έχουμε ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Αρνιακός.

Παρόμοιος θα είναι το Σάββατο ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στους 22 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή

Την Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που θα πυκνώσουν, ωστόσο, θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν στα 5 με 6 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο. Οι νοτιάδες θα διατηρήσουν τον υδράργυρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αφού στις νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές θα φτάσουν τους 21 και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες από τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο από τη Δευτέρα (06/03/2017) περιμένουμε μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. «Οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και αργότερα θα επεκταθούν ανατολικότερα και την Τρίτη (07/03) και την Τετάρτη (08/03) θα καλύψουν ολόκληρη τη χώρα» είπε συγκεκριμένα, ενώ τόνισε πως τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας, ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από την Τετάρτη και μετά θα υποχωρήσει 5 με 6 βαθμούς φτάνοντας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, ο κ. Αρνιακός εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε πλήρη εικόνα».

Σχετικές ειδήσεις